PRI NAS VAM NUDIMO CELOVITO REŠITEV
Pokličite nas: 031 550 818 ali 031 395 232

Ustvarite pametni dom z Go4Panda

Iskanje rešitev za pametni dom je lahko naporen proces, poln raziskovanja tehnoloških zmožnosti, vendar se ga lahko ob upoštevanju nekaj nasvetov lotite sistematično. V nadaljevanju si preberite kako v nekaj korakih priti do najboljšega rezultata.

1. Razmislite o potrebah in željah celotne družine

Pred pričetkom projekta jasno opredelite svoje potrebe in želje glede pametnega doma. Razmislite o tem, katera področja želite avtomatizirati ali izboljšati. Določite prioritete: varnost, udobje ali energetska varčnost. Vendar pa pri tem upoštevajte vse družinske člane.

Primer 1: Mlajšim otrokom bo prihod domov in vstopanje s šolsko kartico, ki služi za registracijo malice, enostavnejši in nasploh varnejši od izgube ključev.
Primer 2: Avtomatizacija pralnega in sušilnega stroja ni namenjena le pregledu porabe energije, pač pa je zelo uporabna funkcionalnost saj lahko čas namenjen pranju izkoristite v celoti. Ob vsakem zaključku cikla pametni dom pošlje obvestilo in s pranjem ali sušenjem lahko takoj nadaljujete.

2. Osnova za idejno zasnovo pametnega doma je tloris

Tloris vašega doma je poleg vaših potreb in želja najboljša osnova za pripravo optimalne rešitve pametnih inštalacij. Od ponudnikov pridobite vizualizacijo predlaganih pametnih rešitev na tlorisu, tako si boste lahko najlažje predstavljali končno rešitev ter vam bo služil kot opomnik, kaj je potrebno za namestitev predpripraviti. V pomoč pa bo tudi drugim izvajalcem: vodoinštalaterju, električarju, izvajalcu fasade, …

Ob prejemu vizualizacije in informativne ponudbe zahtevajte torej tudi informacijo o potrebni predpripravi za vgradnjo vseh elementov iz ponudbe, da se kadarkoli ne zgodi, da katerega od elementov ne bo moč vgraditi.

3. Načrtujte sestanek in ogled DEMO pametnega doma

Če vas je ponudnik z informativno ponudbo in vizualizacijo pametnih elementov na vašem tlorisu prepričal, da bi vam lahko ponudil koristne rešitve za vaše bivanje, priporočamo, da si ponujeno rešitev ogledate in preizkusite tudi v živo. V Go4Panda imamo več demo postavitev pametnega doma, ena je na sedežu družbe na Otočcu, druga v vzorčni hiši v Dragomelju pri Ljubljani. 

4. Izberite celovitega ponudnika

Pri izbiri rešitev za pametni dom je pomembno, da ločite med t.i. “naredi sam-DYI” rešitvami od celovite rešitve. Prve zahtevajo veliko raziskovanja in poskušanja ter nenehno bdenje nad rešitvijo. Usklajevanje delovanja različnih modulov med sabo, s hišnim internetom, …

Celovite, profesionalne rešitve (navadno so te rešitve “na ključ”) pa namestijo izkušeni strokovnjaki za pametni dom in ob zagonu izdajo tudi garancijo za delovanje. Kvalitetni in zaupanja vredni ponudniki fazo preizkušanja in raziskovanja izvedemo v svojem demo okolju. Izberite torej ponudnika, ki se z nameščanjem rešitev za pametni dom ukvarja že več let ter je usposobljen tudi o načinu delovanja omrežij. Priporočamo tudi, da preverite uspešnost referenčnih objektov. Pri končni izbiri naj pretehta standardizirana in mednarodno priznana rešitev ter velikost ekipe, ki vam bo v primeru kakršnih koli težav pomagala.

Vam pripravimo informativno ponudbo?

Če menite, da smo, glede na zgodnja priporočila, pravi ponudnik za pametne rešitve za vaš dom, nam pošljite tloris in pripravili vam bomo informativno ponudbo.

Za boljše delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo spletne piškotke.
Več si lahko preberete na podstrani Piškotki.