PRI NAS VAM NUDIMO CELOVITO REŠITEV
Pokličite nas: 031 550 818 ali 031 395 232

Novi energetski panel v pametnem domu

Nova, trenutno vse bolj aktualna pridobitev za obstoječe in nove uporabnike pametne rešitve FIBARO, je popolnoma novi panel za upravljanje z energijo (ver. programske opreme 5.093 ali novejša). V panelu lahko sedaj pregledujete in analizirate podatke o porabi energije v realnem času, jih primerjate s preteklo porabo ali s proizvodnjo energije iz solarnih panelov. S temi informacijami lahko poskrbite za pravo ravnovesje med proizvodnjo in porabo ter med porabo in želenimi stroški energije.

Zakaj je pomembno, da aktivno upravljamo z energijo?
Že v začetku tega leta so se cene elektriktične energije pri nekaterih ponudnikih zvišale, a tudi v prihodnje lahko pričakujemo dvigovanje cen elektrike, zato je inteligentno upravljanje z energijo sedaj še pomembnejše kot kdaj koli prej.

Informacija o tem, koliko energije porabimo je lahko izjemno koristna, če jo uporabimo kot orodje za bolj učinkovito rabo energije v domu. Na podlagi trenutne (dnevne, mesečne,…) porabe, rešitev za pametni dom poskrbi, da je z optimalno izrabo energentov skupna poraba manjša.

Če dnevno spremljate porabo energije v vašem domu, lahko:

  • Poskrbite za znižanje stroškov energije, posledično lahko pričakujete nižji račun za elektriko, plin,…,
  • Porabo lahko zmanjšate za 15% in tudi do 30%!
  • Lahko kontrolirate račun dobaviteljev energije s svojimi, preverjenimi podatki.
  • Zmanjšanje svoj ogljični odtis in pomagate pri nižanju globalnega segrevanja.
  • Pregledujete v različne vrste porabe energije (aktivna in jalova energija).
  • Izboljšate delovanje konfiguriranih naprav.

Kako to deluje s FIBARO Home Center 3 (Lite)?
Home Center 3 ali Home Center 3 Lite ves čas zbrata podatke o porabi in proizvodnji elektrike ter o tem izdelujeta poročila za vse povezane module, na katerih se nahajajo tako porabniki kot tudi proizvajalci energije. S tem ko spremljamo porabo in proizvodnjo elektrike, lahko inteligentno vklapljamo avtomatizacijo za uravnavanje porabe energije na želeno vrednost.

Kaj poleg Home Centra 3 (Lite) še potrebujemo?
Na Home Center 3 (Lite) morate imeti nameščeno programsko opremo najmanj ver. 5.093. Poleg tega potrebujete še Z-Wave module, ki merijo porabo energije, merilec porabe energije celotne hiše ali integracijo Quick App za naprave, ki niso Z-Wave. Moduli torej merijo porabo posameznega porabnika ali celotne hiše. Moduli so zelo primerni tudi za namestitev med solarnim pretvornikom in električnim omrežjem.

Če postavite glavni merilnik energije med solarni pretvornik (SolarEdge, SolarSofar, Fronius,…) in električno omrežje ali če uporabljate SolarEdge Monitor QuickApp, so števci energije konfigurirani kot naprave, ki poročajo o proizvodnji. Ti podatki so prikazani tudi v energetski plošči in HC3 izračuna energetsko bilanco in stroške.

Vas zanima kako v vašem domu vzpostaviti energetsko bilanco? Kontaktirajte nas in predstavili vam bomo rešitev.

Za boljše delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo spletne piškotke.
Več si lahko preberete na podstrani Piškotki.