Uradna otvoritev pametne hiše LUMAR, prve aktivne hiše v Sloveniji

V torek, 24. septembra 2019, je v Dragomelju potekala uradna otvoritev vzorčne hiše Lumar Primus-R 150 iEDITION, ki je grajena po konceptu LUMAR ZERO EMISSION LIVING®. Hiša smo v celoti opremili s pametnimi rešitvami Go4Panda.

Na otvoritvi je podjetje Lumar IG za vzorčno hišo prejelo certifikat aktivne hiše. Dogodka so se, poleg vseh Lumarjevih poslovnih partnerjev, zaposlenih in medijev, udeležili tudi visoki gostje: g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ga. Lone Feifer, generalna sekretarka v Active House Alliance iz Bruslja in Lumarjevi ambasadorji, med drugim Jakov Fak, Mitja Petkovšek in Marko Potrč.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

NAGRADNA IGRA: Pametni cvetlični lonček

Na Facebook strani Pametne hiše Go4Panda poteka od 18.- 25. julija 2019 nagradna igra za pametni cvetlični lonček.

Pravila nagradne igre:

 Pravila nagradne igre za pametni cvetlični lonček, julij 2019:

 1. Organizator nagradne igre je Go4Panda d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, v nadaljevanju »organizator«. Nagradna igra poteka od 18.-25. julija 2019 na Facebook strani Pametne hiše Go4Panda.
 2. Namen igre je izvedba nagradne igre, pridobivanje e-naslovov obiskovalcev, pospeševanje prodaje ter izvajanje trženjskega komuniciranja.
 3. V nagradni igri se lahko sodeluje s komentiranjem objave na FB zidu organizatorja. V žrebanju, ki bo v petek, 26.7.2019, bodo sodelovali vsi, ki bodo oddali kakršen koli komentar. Med vsemi sodelujočimi bo izžreban dobitnik ene (1) nagrade, ki je opisana v 8. točki teh pravil. Ena oseba lahko v nagradni igri sodeluje večkrat. Nakup kateregakoli izdelka ali storitve ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 4. Izmed vseh sodelujočih bomo v petek, 26.7.2019 izžrebali enega (1) prejemnika nagrade, ki je določena v 8. točki teh pravil.
 5. Za sodelovanje v nagradni igri se potegujejo vsi, ki v nagradni igri sodelujejo v razpisanem roku trajanja nagradne igre in v skladu s temi Pravili – torej na način, določen v 3. točki Pravil. Dodatni pogoj je, da organizator do trenutka žrebanja ni odkril kršitev pravil igre, oziroma da sodelujoči, že tekom igre ni bil ali niso bili diskvalificirani. Zbiranje komentarjev poteka od 18.-25.7.2019 na FB strani. Organizator bo v petek, 26.7.2019, izžrebal dobitnika nagrade. Organizator bo o poteku nagradne igre in nagrajencu ali nagrajenki naredila zapisnik, ki se bo hranil leto dni v podjetju Go4Panda, na naslovu Podbreznik 15, 8000 Novo mesto.
 6. V nagradnem skladu je naslednja nagrada: 1x pametni cvetlični lonček v vrednosti 5,00 € (cena je z 22% DDV).
 7. Žrebanje se bo izvedlo v petek 26.7.2019, na sedežu Go4Panda, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, ne glede na število sodelujočih. Nagrajenka ali nagrajenec bo objavljen najkasneje v soboto, 27.7.2019 na FB strani Pametne hiše Go4Panda in na spletni strani www.pametne-hise.si. V primeru, da izžrebani nagrado zavrne ali se na prevzem nagrade ne javi v roku 72 ur po objavi, se nagrada ne podeli. Organizator se takrat odloči ali bo nagradno igro ponovil ali ne.
 8. Splošno o nagradah in sodelujočih: Izžrebani nagrajenci izrecno dovoljujejo objavo svojega imena in priimka na spletnih straneh: www.pametne-hise.si in FB stran Pametne hiše Go4Panda, za kar od organizatorja ne bodo zahtevali plačila ali odškodnine. Prenos nagrade na tretjo osebo ali denarno izplačilo ni možno. Organizator ima pravico zahtevati, da nagrajenci v določenem roku na sedežu podjetja organizatorja z ustreznim dokumentom izkažejo svojo identiteto. V primeru, da nagrajenci tega nočejo storiti, izgubijo pravico do nagrade. Če se izžrebani nagrajenec na obvestilo o žrebu v roku 72 ur ne bo odzval ali pa se bo sodelovanju in nagradi odpovedal, bo izgubil pravico do nagrade. Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradami rešuje organizator. V primeru, da vrednost nagrade dosega zakonodajno mejo, ki določa plačilo davka, se nagrajenec strinja, da bo upoštevaje 2. odst. 35. člena ZDavP-2 izplačevalcu nagrade oz. organizatorju te nagradne igre posredoval naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčno številko in davčno izpostavo in sicer najkasneje v roku 5 dni od prejema obvestila o nagradi. Akontacijo dohodnine plača organizator. Če izžrebani nagrajenec organizatorju zahtevanih podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, se to šteje kot odpoved nagradi in od organizatorja in soorganizatorja ni upravičen zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v tem primeru prost vseh obveznosti, ki izhajajo iz teh pravil do izžrebanega nagrajenca. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora preko spletne strani www.pametne-hise.si in preko FB strani Pametne hiše Go4panda, obvestiti sodelujoče. V takšnem primeru organizator udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil, je dokončna in velja za vse sodelujoče.
 9. V nagradni igri lahko sodelujejo ženske in moški s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni v družbi Go4Panda d.o.o. ter v z njimi povezanih družbah ter njihovi družinski člani.

V Novem mestu, 18.7.2019

Go4Panda d.o.o.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Pametne Marles hiše

S partnerskim podjetjem Marles montažne hiše smo pripravili paket pametnih rešitev za kupce njihovih montažnih hiš. Do pričetka pomladi je le še nekaj dni in do takrat še velja ugodnejša ponudba paketa Marles INTELLIGENCE.

Po vzpostavitvi rešitve bodo uporabniki lahko dostopali do doma od kjerkoli in kadarkoli preko pametnega telefona, tablice ali računalnika. Omogočeno bo samodejno upravljanje s senčili bodisi glede na urnik bodisi na ustrezne prednastavljene parametre (temperatura v prostoru, svetilnost ali vreme), pametno upravljanje z razsvetljavo. V hiši bo vzpostavljen nadzor nad temperaturo ter protipoplavna zaščita. V času odsotnosti bo hiša pod alarmom, še več, samodejno se bo vklopila tudi simulacija prisotnosti, ki bo od poskusa vloma odvrnila še tako iznajdljive in obveščene vlomilce.

 

Več o ponudbi si oglejte na Facebook strani Marles hiš.

 

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Jeseniške novice tudi o rešitvi Go4Panda

O posebni hiši, opremljeni z Go4Panda pametnimi rešitvami, so pisali v časopisu občine Jesenice “jeseniške novice”, 7. junija 2019. V prispevku je ga. Urša Peternel predstavila, da gre za enostanovanjsko, skoraj ničenergijsko, “pametno” MultiComfort montažno hišo Lumar, ki sta jo postavili podjetji Lumar in Saint-Gobain. Kaj je na njej tako posebnega in kakšna je izkušnja s pametnim sistemom, pa sta prestavila tudi lastnika: “Prek aplikacije na telefonu lahko doma prižgeš luč, tudi če ležiš na drugem koncu sveta, pravita lastnika. Lahko se pogovarjamo tudi z obiskovalci, pregledujemo zgodovino obiskov ali pismonoši povemo kje naj pusti paket…”

V hiši smo že izvedli nekaj dnevov odprtih vrat, kjer so lahko tudi obiskovalci preizkusili funkcionalnosti pametnega doma.

Celoten prispevek lahko preberete tukaj.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Opremili smo vzorčno hišo Lumar

Lumar, eden vodilnih proizvajalcev montažnih  hiš, s katerim sodelujemo že več let, je v Dragomelju postavil vzorčno hišo Primus-R 150 iEDITION, ki je opremljena tudi s pametnimi rešitvami Go4Panda.

V hiši si lahko ogledate in preizkusite:

🏠 glasovno upravljanje z Amazon Alexo
🏠 protipoplavna zaščita Go4Valve
🏠 spremljanje kvalitete zraka, temperature, vlage, VOC
🏠 zaščita pred zastrupitvijo z monoksidom
🏠 protipožarna zaščita (senzorji dima)
🏠 protivlomna zaščita (gibanje, odprtje oken/vrat, sirena)
🏠 videonadzor
🏠 pametna svetila
🏠 pametna senčila
🏠 vremenska postaja
🏠 IP video domofon Doorbird D2101V

 

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Podjetniški izziv: pametne hiše za starejše in gibalno ovirane

V organizaciji Razvojnega centra Novo mesto, smo 2. aprila 2019, na OŠ Drska, dijakom in učencem dolenjskih šol predstavili izziv, ki bo spodbudil medgeneracijsko sodelovanje in razmišljanje, kako s pametnimi rešitvami olajšati življenje starejših ali ljudi, ki so gibalno ovirani.

Življenje starejših v domačem okolju je zagotovo prijetnejše in odločitev za selitev v oskrbovana okolja za vse domače predstavlja težko obdobje. Mlade, ki so pogosto odsotni, ali živijo daleč od starejših, skrbi ker samostojno življenje gibalno oviranega ali starša slabšega zdravja lahko vodi v nepredvidene, življenjsko ogrožajoče situacije:

 • potrebujejo takojšnjo pomoč zaradi padca,
 • ne zmorejo skrbeti za pravo sobno temperaturo,
 • zjutraj ne morejo vstati zaradi zdravstvenih težav,
 • so osamljeni in jih preveva slaba volja,
 • pozabijo na redno jemanje zdravil.

Običajno se je v teh primerih potrebno pogovoriti o življenju v domu za starejše ali organizirati redno oskrbo na domu, ki predstavlja tudi veliko finančno breme. S pametnimi rešitvami lahko čas samostojnega življenja starejšim občutno podaljšamo in hkrati vzpostavimo stik med starimi starši in otroci oz. njihovimi najbližjimi ter tako ohranimo zadovoljstvo in manj stresno življenje vseh.

Pri izzivu se bodo mladi soočili s priložnostmi, ki jih prinaša internet stvari - IoT, tudi na področju oskrbe starejših in gibalno oviranih, da lahko le-ti dlje časa živijo samostojno, varnejše in bolj udobno v domačem okolju.

Go4Panda komaj čakamo ideje, ki se bodo porodile v glavah učencev in dijakov. Zaključek Podjetniškega izziva bo v sredo, 24.4.2019

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Go4Panda v prilogi Delo in Dom, 20.3.2019

V prilogi časopisa DELO, Delo in Dom so ta teden pisali o vse bolj aktualnih pametnih rešitvah, ki povečajo udobje, izboljšajo varnost in poskrbijo za energetsko varčnost in mednje sodijo tudi vse bolj priznane pametne rešitve Go4Panda.

Avtorica prispevka ga. Tjaša Sterle Polak je izpostavila ključne koristi, ki jih uporabniki pametnih rešitev pridobijo in izpostavila, da tudi brez vnaprej detajlno načrtovanih in prilagojenih elektroinštalacij pametni rešitvi, še ni prav nič izgubljenega. Prav tu pridejo v ospredje rešitve Go4Panda, ki se lahko vgrajujejo postopoma in katerih zahteva so globlje doze (vsaj 60 mm) in klasične elektroinštalacije.

 

Celoten prispevek si lahko preberete v tiskani izdaji priloge Delo in Dom, ki je izšla v sredo, 20.3.2019.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

Sejem Dom 2019 – ste nas obiskali?

Go4Panda pametne rešitve smo se pretekli teden predstavili na največjem sejmu gradbeništva v Sloveniji. Od 5. do 10. marca smo rešitve za pametni dom, stanovanja, počitniške in poslovne objekte predstavljali na Sejmu DOM 2019, ki je po našem mnenju, po številu obiskovalcev in razstavljavcev, zagotovo zopet podiral rekorde.

Vsem se za obisk zahvaljujemo, tiste, ki jim zaradi gneče na našem razstavnem prostoru nismo mogli nameniti dovolj časa, vabimo, da nas kontaktirate in dogovorili se bomo za individualno svetovanje.

Po šestih dneh pogovorov z obiskovalci in poslovnimi partnerji ugotavljamo, da je tudi pri nas vse boljše zavedanje, da vgradnja pametnih rešitev omogoča večje udobje bivanja, bistveno bolje varuje dom pred vlomilci kot klasični alarmni sistemi, skrbi za požarno in protipoplavno varnost ter obenem pomaga pri optimalnejši rabi energije.

Vsem, ki ste sodelovali v nagradni igri SEJEM DOM 2019 sporočamo, da smo izžrebali srečnega dobitnika, ki ga bomo objavili na naši Facebook strani.

Če vas pametne rešitve zanimajo in želite individualno svetovanje ali ponudbo, nas kontaktirajte preko e-pošte ali nas pokličite na 031 550 818.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice

NAGRADNA IGRA: Preštejte vse PANDE!

Na sejmu DOM, ki bo potekal od 5.-10. marca 2019, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani, bomo razstavljali Go4Panda pametne rešitve. Naš razstavni prostor bo v STEKLENI DVORANI.

Predstavili bomo rešitve za pametne hiše, stanovanja, počitniške in druge objekte in tudi nekaj novosti: pametna stikala FIBARO Walli, pametno ključavnico Danalock, Go4Valve MINI in Go4Valve MAXI.

Izvedli pa bomo tudi nagradno igro, pri kateri bomo podelili pametno ključavnico Danalock. Za sodelovanje v nagradni igri, odgovorite na zastavljeno vprašanje:

“Preštejte vse pande 🐼  na našem razstavnem prostoru. Koliko jih vidite?”

Izpolnjen nagradni listič z vašimi podatki in odgovorom vstavite v skrinjo. Nagradna igra poteka v času sejma DOM, in sicer od torka, 5.3., od 10. ure do nedelje, 10.3.2019, do 18. ure.

Pravila nagradne igre se nahajajo na razstavnem prostoru Go4Panda in v nadaljevanju.

 Pravila nagradne igre »NAGRADNA IGRA NA SEJMU DOM«

 1. Organizator nagradne igre »NAGRADNA IGRA NA SEJMU DOM« je Go4Panda d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, v nadaljevanju »organizator«. Nagradna igra poteka od 5.3. od 10. ure do 10.3.2019 do 18. ure na razstavnem prostoru podjetja Go4Panda, na Sejmu DOM, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani.
 2. Namen igre je izvedba nagradne igre, pridobivanje e-naslovov obiskovalcev, pospeševanje prodaje ter izvajanje trženjskega komuniciranja.
 3. V nagradni akciji se lahko sodeluje na sledeč način: obiskovalec razstavnega prostora izpolni nagradni listič in ga odda v za to pripravljeno stekleno skrinjico. V žrebanju, ki bo v torek, 12.3.2019 bodo sodelovali vsi, ki bodo v celoti izpolnili nagradni listič. Med vsemi sodelujočimi bomo izžrebali dobitnika ene (1) nagrade, ki je opisana v 8. točki teh pravil. Ena oseba lahko v nagradni igri sodeluje večkrat. Nakup kateregakoli izdelka ali storitve ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 4. Izmed vseh sodelujočih bomo v torek, 12.3.2019 izžrebali enega (1) prejemnika nagrade, ki je določena v 8. točki teh pravil.
 5. Za sodelovanje v sklopu nagradne igre »NAGRADNA IGRA NA SEJMU DOM« se potegujejo vsi sodelujoči, ki v nagradni igri sodelujejo v razpisanem roku trajanja nagradne igre in v skladu s temi Pravili – torej na način, določen v 3. točki Pravil, oddajo zahtevane kontaktne podatke. Dodatni pogoj je, da organizator do trenutka izbora ni odkril kršitev pravil igre, oziroma da sodelujoči, že tekom igre ni bil ali niso bili diskvalificirani. Zbiranje izpolnjenih nagradnih lističev poteka od od 5.3. od 10. ure do 10.3.2019 do 18. ure na razstavnem prostoru podjetja Go4Panda, na Sejmu DOM, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani. Organizator bo v torek, 12.3.2019, izžrebal dobitnika nagrade. Organizator bo o poteku nagradne igre in nagrajencu ali nagrajenki naredila zapisnik, ki se bo hranil leto dni v podjetju Go4Panda, na naslovu Podbreznik 15, 8000 Novo mesto.
 6. V nagradnem skladu je naslednja nagrada: 1x pametna ključavnica DANALOCK V3 BT v vrednosti 154,00 € (cena je z 22% DDV)
 7. Žrebanje se bo izvedlo v torek 12.3.2019, na sedežu Go4Panda, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, ne glede na število prejetih glasov. Nagrajenka ali nagrajenec bo objavljen v sredo, 12.3.2019 na FB strani Pametne hiše Go4Panda in na spletni strani www.pametne-hise.si. V primeru, da izžrebani nagrado zavrne, se žreb ponovi in novega izžrebanca obvesti v skladu s Pravili.
 8. Splošno o nagradah in sodelujočih: Izžrebani nagrajenci izrecno dovoljujejo objavo svojega imena in priimka na spletnih straneh: www.pametne-hise.si in FB stran Pametne hiše Go4Panda, za kar od organizatorja ne bodo zahtevali plačila ali odškodnine. Prenos nagrade na tretjo osebo ali denarno izplačilo ni možno. Organizator ima pravico zahtevati, da nagrajenci v določenem roku na sedežu podjetja organizatorja z ustreznim dokumentom izkažejo svojo identiteto. V primeru, da nagrajenci tega nočejo storiti, izgubijo pravico do nagrade. Če se izžrebani nagrajenec na obvestilo o žrebu v akciji »NAGRADNA IGRA NA SEJMU DOM« v roku 72 ur ne bo odzval ali pa se bo sodelovanju in nagradi odpovedal, bo izgubil pravico do nagrade. Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradami rešuje organizator. V skladu z navedenim, se nagrajenec strinja, da bo upoštevaje 2. odst. 35. člena ZDavP-2 izplačevalcu nagrade oz. organizatorju te nagradne igre posredoval naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčno številko in davčno izpostavo in sicer najkasneje v roku 21 dni od prejema obvestila o nagradi. Akontacijo dohodnine plača organizator. Če izžrebani nagrajenec organizatorju zahtevanih podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, se to šteje kot odpoved nagradi in od organizatorja in soorganizatorja ni upravičen zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v tem primeru prost vseh obveznosti, ki izhajajo iz teh pravil do izžrebanega nagrajenca. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora na razstavnem prostoru, preko spletne strani www.pametne-hise.si in preko FB strani Pametne hiše Go4panda, obvestiti sodelujoče. V takšnem primeru organizator udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil, je dokončna in velja za vse sodelujoče.
 9. V nagradni igri lahko sodelujejo ženske in moški s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni v družbi Go4Panda d.o.o. ter v z njimi povezanih družbah ter njihovi družinski člani.

V Novem mestu, 27.2.2019

Go4Panda d.o.o.

Objavil/a Damjana Pirnar Novice