Košarica
0,00€
Namestitev nadzornih kamer, senzorjev gibanja ali senzorjev odprtosti na vratih in oknih ter sirene vlomilcu močno zmanjšajo možnost vstopa v pametni dom. Vsi navedeni pametni elementi predstavljajo zanesljive varuhe doma in uporabnikov. V primeru neljubega dogodka pametna hiša sproži alarm in uporabniku pošlje sporočilo z obvestilom in fotografijo. Rešitev alarmnega sistema je že del pametne hiše.
Največ vlomov se zgodi ravno v času daljše odsotnosti. Zato je pomembno, da v tem času hiša daje vtis, da je nekdo doma. Scenarij DOPUST bo po vnaprej določenih pravilih avtomatično spreminjal položaj senčil, prižigal svetila in televizijo ter tudi glasbo.
Upravljanje senčil pogosto predstavlja prvi stik s pametno hišo, saj se vgrajujejo večinoma motorizirana senčila. Moduli za upravljanje z roletami, žaluzijami ali roloji omogočajo nastavitev dvigovanja, spuščanja, ali želenega naklona pri žaluzijah glede na urnik ali druge parametre. Mogoče so nastavitve dviga senčil ob sončnem vzhodu in spusta ob zahodu ali v povezavi s senzorjem gibanja, svetilnosti ali temperature. Lahko so vključena tudi v alarmni sistem. Senčila tako postanejo pomemben del pametne hiše in omogočajo uravnavanje temperature v prostoru poleti in pozimi, pomagajo varčevati z energijo in poskrbijo za varnost imetja.
Pametna hiša je celovit sistem, ki združuje vse naprave na enem mestu. Na podlagi uporabnikove GPS lokacije, bo inteligentni sistem pri določeni oddaljenosti od doma odprl garažna vrata. Seveda le, če uporabnik tako želi.
Vgradnja pametnih modulov neposredno v električne doze omogoča nadzor in upravljanje svetil kjerkoli in kadarkoli. Svetila so lahko povezana v različne scene: utripanje ob alarmu, prižiganje svetil ob prihodu domov, ugašanje svetil, ko zaspite, ...
Možnosti so skoraj neomejene, vgradnja pa enostavna, brez dodatnih kablov. Hkrati pa poskrbite za varčno rabo energije in okoljsko ozaveščenost.
Brezžična pametna ključavnica Danalock omogoča enostavni nadzor in upravljanje z vrati preko pametnega telefona ali druge pametne naprave. Napredni varnostni mehanizmi omogočajo varno, elegantno in udobno uporabo pametne ključavnice, ki ustreza na (skoraj) vsa vrata.
Pametna ključavnica zazna vaš prihod domov in Bluetooth komunikacija sproži samodejni odklep vrat nekaj metrov preden se jim približate. Lahko pa odklepanje uporabite tudi brezžično tipkovnico Danapad in za odklepanje vrat vtipkate PIN kodo.
- Poglejte, poslušajte in govorite z obiskovalci - Izberite vrata, ki jih boste odklenili obiskovalcem - Varnost na nivoju spletnega bančništva - Obvestilo tudi ob zaznavi gibanja pred vrati (do 10 m) - Zgodovina zadnjih 50 obiskovalcev in zabeleženih gibanj - Opcijski vklop snemanja
- Dodatna protivlomna varnost - Prevzemite paket tudi ko ste zdoma - DoorBird ima že preko sto tisoč uporabnikov - Video in zvočni klic - Možnost dodatnih priklopov - Zgodovina dogodkov pred vrati - Vrhunska tehnologija - Možnost integracije v pametni dom
S pametno hišo lahko temperaturo v vsakem prostoru nadzorujete in upravljate na daljavo ali prednastavite urnike. Ne glede na to, ali gre za ogrevanje pozimi ali hlajenje poleti, bodo temperaturni senzorji in moduli za vklop ali izklop naprav za ogrevanje in hlajenje, delovali usklajeno ter glede na vaše potrebe in želje. V pomoč k zagotavljanju optimalne temperature, pa bo tudi spreminjanje položaja senčil zagotavljalo najboljši izkoristek sončnih žarkov.
Brezžični termostati, nameščeni na steni, radiatorjih ali na posamičnih vejah talnega gretja, omogočajo reguliranje temperature v posameznih sobah ali nadstropjih glede na urnike ali druge parametre (npr. različne scene: DOPUST, ALARM, KONEC TEDNA, ...).
Glasovno upravljanje postaja pomembna funkcionalnost pametnega doma. Z glasovnim ukazom enostavno upravljate svoje naprave, pridobite želene informacije, vklopite glasbo, ki jo želite slišati, ali izklopite naprave ob odhodu od doma.
Naprave, kot so Amazon Echo, Google Home in drugi, se v pametni dom enostavno integrirajo.
Senzor izliva vode in univerzalni krmilni ventil za zapiranje vode predstavljata varnostno kombinacijo pri nepričakovani poplavi v domu. Senzor zazna tekočino in nemudoma sproži zapiranje krmilnega ventila in dotok vode v objekt je zaprt. Tako je škoda precej zmanjšana, hkrati pa o dogodku takoj obvesti uporabnika, da lahko nastalo težavo hitro reši.
S pametnimi senzorji temperature, svetili, senzorji odprtja, senzorji gibanja, pametnimi ključavnicami in drugimi napravami, ki spadajo v napredne rešitve za pametni dom, lahko starejši, manj gibljivi ali invalidi veliko lažje upravljajo in nadzorujejo svoj življenjski prostor, obenem pa najbližjim omogočijo možnost nadzora in pomoči na daljavo, ko je le-ta potrebna.
Vse več naprav je mogoče upravljati glasovno in veliko lažje je z ukazom dvigniti senčila, zakleniti vhodna vrata ali poslati sporočilo najbližjim, da je pomoč nujna. Vse naprave so lahko uporabniku prilagojene tudi avtomatično, z urniki ali drugimi sosledji dogodkov, tako da je odvisnost od pomoči minimalna. V primeru kakršnih koli odstopanj od želenih vrednosti pa je pomoč takoj na poti.
Serija pametnih stikal in vtičnic FIBARO Walli vam omogoči nadzor in upravljanje prav vseh naprav v vašem domu. Stikala in vtičnice delujejo na standardiziranem Z-Wave protokolu in tako dopolnjujejo celovit ekosistem pametne hiše. Brezčasno prefinjeni dizajn in lepa oblika modulov obogatijo interier tudi z izgledom in ne zgolj s funkcionalnostjo.
Varnost pred požarom zagotavlja senzor dima. V primeru zaznave dima, senzor opozori z zvočnim in glasovnim alarmom ter uporabniku posreduje opozorilo na pametni telefon.
Senzor ogljikovega monoksida lahko reši življenje. Presežna vrednost CO se lahko v stanovanju pojavlja povsod, kjer se uporablja peči na trdo gorivo, peči na naftne derivate (peč na kurilno olje, bencin ali petrolej) in peči oz. bojlerje na zemeljski plin (metan). Ogljikov monoksid nastaja tudi med delovanjem motorjev z notranjim izgorevanjem. Možnost za povečane koncentracije CO so v domačih garažah in v podzemnih garažnih hišah že med običajnim obratovanjem vozil.
Uporabniki Applovih naprav lahko še enostavneje in ceneje nadgradijo hišo v pametni dom. Naprave FIBARO HomeKit enostavno priklopite v vaš pametni dom, ki ga nadzorujete in upravljate z aplikacijo iOS na Applovih napravah iPad, iPhone ali Apple TV.
- Senzor izliva tekočin - Senzor gibanja - Senzor odprtja oken ali vrat - Pametni gumb - Enojno preklopno stikalo - Pametna vtičnica - Senzor ogljikovega monoksida
Z rešitvami podjetja Go4Panda je opremljenih več objektov, ki so namenjeni različnim uporabnikom, kjer so bile na prvem mestu pomembne enostavnost, varnost in stabilnost sistema. Senzorji, merilci energije, termostati, rešitve za upravljanje svetil in senčil, ključavnice in uporabniški vmesnik sestavljajo stabilno omrežje z možnostjo razširitev. Hkrati pa je rešitev dovolj robustna in omogoča stabilno delovanje, kar je za poslovno okolje nujno.
Celotno rešitev je mogoče vgraditi med gradnjo ali pa so senzorji in drugi pametni elementi vgrajeni naknadno. Mogoče so tudi kasnejše razširitve sistema.