Košarica
0,00€

Pametne rešitve starejšim in njihovim najbližjim olajšajo življenje

S pametnimi "panic" gumbi, svetili, senzorji odprtja, senzorji gibanja, pametnimi ključavnicami in drugimi napravami, ki spadajo v napredne rešitve za pametni dom, lahko starejši, manj gibljivi ali invalidi veliko lažje upravljajo in nadzorujejo svoj življenjski prostor, obenem pa najbližjim omogočijo možnost nadzora in pomoči na daljavo, ko je le-ta potrebna.

Za invalide z gibalnimi težavami je pomembno glasovno upravljanje

Vse več naprav je mogoče upravljati glasovno in veliko lažje je z ukazom dvigniti senčila, zakleniti vhodna vrata ali poslati sporočilo najbližjim, da je pomoč nujna. Vse naprave so lahko uporabniku prilagojene tudi avtomatično, z urniki ali drugimi sosledji dogodkov, tako da je odvisnost od pomoči minimalna. V primeru kakršnih koli odstopanj od želenih vrednosti pa je pomoč takoj na poti.

Naprave in sistemi so diskretni, dostopni in enostavno vgrajeni v katerokoli stanovanje ali starejšo hišo. Skupaj predstavljajo celovito rešitev pri oskrbi starejših in zagotavljajo visoko raven varnosti ter pomagajo pri samostojnem bivanju tudi osebam, ki bi sicer potrebovali 24 urni nadzor.

 

Pametna hiša omogoča stik z najbližjimi

Pametne rešitve premagujejo tudi večje, medgeneracijske izzive. S pametno hišo imate vzpostavljen nenehen stik s vašimi starši, starši pa bodo lahko dlje časa bivali samostojno, saj ni bojazni, da zaradi nenadne oslabelosti, ne bi mogli poklicati na pomoč. O morebitnih težavah kot so padec, nenadna bolezen, vlom, prenizka temperatura v sobi, izliv vode, ipd, boste seznanjeni preko pametnega doma že veliko prej.

Vas zanima kako lahko izboljšamo življenje starejšim ali invalidom?

Bivanje gibalno omejenih lahko olajša že pametna ključavnica, video domofon, senzorika, ...