Idejni načrt pametnih inštalacij

Pametni dom družine Gregorčič

 

Naš zadnji projekt je vzpostavitev pametnega doma v pasivni hiši. Družina si je poleg udobja, ki ga ponudja pametna hiša, želela tudi celovit nadzor nad porabo energije.

Centralno enoto FIBARO HCL2 smo namestili v osrčje hiše, v dnevni prostor. Tu smo namestili tudi tablico, ki s kretnjami rok aktivira pametne elemente – FIBARO Swipe, in FIBARO Button za ustvarjanje posebnih scen (družina si npr. z enim klikom na gumb pričara vzdušje za ogled družinskega filma).

Ker ima hiša na vseh oknih senčila na električni pogon, smo povsod namestili senzor za rolete (FIBARO Roller Shutter). V dnevnem prostoru se nahaja tudi kamin na drva, poleg CO senzorja smo namestili tudi senzor dima (FIBARO Smoke sensor), ki v primeru požara proži alarm, četudi ta ne bi bil več v omrežju (poškodba el. napeljave).

V kuhinji, kopalnici in v utilitiju smo namestili senzor izlitja vodeFIBARO Flood sensor, ki v primeru alarma posreduje informacijo centralni enoti, da nemuduma zapre ventil za dotok vode v hišo (ZIPATO Valve Controller). Večina vgrajenih FIBARO elementov je hkrati tudi merilec porabe električne energije. Družina Gregorčič tako ves čas lahko spremlja porabo energije po posameznemu porabniku, v posameznemu prostoru ali za celoten dom.

Želite zvedeti več o projektu? Pokličite nas ali nam pošljite e-sporočilo.