PRI NAS VAM NUDIMO CELOVITO REŠITEV
Pokličite nas: 031 550 818 ali 031 395 232

Podjetniški izziv: pametne hiše za starejše in gibalno ovirane

V organizaciji Razvojnega centra Novo mesto, smo 2. aprila 2019, na OŠ Drska, dijakom in učencem dolenjskih šol predstavili izziv, ki bo spodbudil medgeneracijsko sodelovanje in razmišljanje, kako s pametnimi rešitvami olajšati življenje starejših ali ljudi, ki so gibalno ovirani.

Življenje starejših v domačem okolju je zagotovo prijetnejše in odločitev za selitev v oskrbovana okolja za vse domače predstavlja težko obdobje. Mlade, ki so pogosto odsotni, ali živijo daleč od starejših, skrbi ker samostojno življenje gibalno oviranega ali starša slabšega zdravja lahko vodi v nepredvidene, življenjsko ogrožajoče situacije:

  • potrebujejo takojšnjo pomoč zaradi padca,
  • ne zmorejo skrbeti za pravo sobno temperaturo,
  • zjutraj ne morejo vstati zaradi zdravstvenih težav,
  • so osamljeni in jih preveva slaba volja,
  • pozabijo na redno jemanje zdravil.

Običajno se je v teh primerih potrebno pogovoriti o življenju v domu za starejše ali organizirati redno oskrbo na domu, ki predstavlja tudi veliko finančno breme. S pametnimi rešitvami lahko čas samostojnega življenja starejšim občutno podaljšamo in hkrati vzpostavimo stik med starimi starši in otroci oz. njihovimi najbližjimi ter tako ohranimo zadovoljstvo in manj stresno življenje vseh.

Pri izzivu se bodo mladi soočili s priložnostmi, ki jih prinaša internet stvari – IoT, tudi na področju oskrbe starejših in gibalno oviranih, da lahko le-ti dlje časa živijo samostojno, varnejše in bolj udobno v domačem okolju.

Go4Panda komaj čakamo ideje, ki se bodo porodile v glavah učencev in dijakov. Zaključek Podjetniškega izziva bo v sredo, 24.4.2019

Za boljše delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo spletne piškotke.
Več si lahko preberete na podstrani Piškotki.