Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Pametne-hise.si določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov, ki jo izvaja Go4Panda d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je oseba, ki nakupuje v tej spletni trgovini. Go4Panda d.o.o. in uporabnik urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine z naslednjimi splošnimi pogoji.

1. Podatki o podjetju in sedežu ponudnika

Go4Panda d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto
E-pošta: info@go4panda.si
Telefon: 031 395 232, 031 550 818
Matična številka: 7124988000
Davčna številka: SI17264502
Banka in poslovni račun: Abanka,  SI56 05100-8015573827
Delovni čas: ponedeljek – petek od 08.00 – 16.00 ure

2. Rok veljavnosti ponudbe
Ponudba velja dokler je objavljena. Akcijska ponudba velja v času, ko je objavljena na spletni trgovini.

3. Cena blaga
Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

4. Naročilo
Po oddaji naročila, uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi uporabnik naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte info@pametne-hise.si. Če uporabnik v zgoraj navedenem roku naročila ne prekliče velja pogodba za sklenjeno in gre naročilo v obdelavo. V primeru, da izdelek ni na zalogi, ponudnik po e-pošti o tem obvesti uporabnika in postopa v skladu s 6. točko teh splošnih pogojev. Če je izdelek na zalogi, ponudnik blago pripravi in odpošlje.
Ponudnik hrani podatke o naročilu v svoji zbirki naročil. Možnost vpogleda v vaše naročilo imate v poslovnih prostorih podjetja Go4Panda d.o.o. Dosegljivi smo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro.

5. Plačilne metode
      • po predračunu: ko uporabnik opravi naročilo, mu ponudnik v najkrajšem možnem času pošlje predračun. Po opravljenem plačilu, ponudnik postopa v skladu s 6. točko teh splošnih pogojev
      • po povzetju: uporabnik ob prejemu pošiljke vrednost nakupa in stroške dostave plača neposredno dostavljavcu.

Vse plačilne metode veljajo za območje Slovenije. Za vse ostale države je možno plačilo po predračunu.

6. Rok dobave
6.1. Izdelki na zalogi
Blago se odpremlja med delovnim časom. Če je naročeno blago na zalogi v našem skladišču, bo blago odpremljeno v najkrajšem možnem času. Potrudili se bomo da še isti dan, če bo naročilo prejeto do 9.ure. Če blago, ki je označeno ”na zalogi”, trenutno ni zalogi, bomo uporabnika obvestili o predvidenemu dobavnem roku.
Prejeta plačila preverjamo vsak delovni dan ob 9.00 uri in 14.00 uri. Uradni dobavni rok začne teči ob 9.00 uri naslednji dan po prejetju plačila na naš transakcijski račun. Prosimo vas, da imate v vidu, da dostavne službe ob koncu tedna običajno ne delujejo.

6.2. Izdelek ni na zalogi
Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, bo vaša pošiljka odpremljena isti dan, ko izdelke prejmemo na zalogo. Preko elektronske pošte ali po telefonu vas bomo obvestili o stanju zaloge in o predvidenem dobavnem roku in času dostave.
Če uporabnik naroči več izdelkov, ponudnik pa ima na zalogi le nekatere od njih, o tem obvesti uporabnika. Pri uporabniku preveri ali le-ta želi počakati na še ostalo manjkajoče blago in prejeti eno samo pošiljko ali mu pošlje kar ima trenutno na zalogi z obvestilom uporabniku, v kolikšnem predvidenem roku lahko pričakuje še ostalo naročeno blago.
Ponudnik ne odgovarja za zakasnelo dobavo, če je do zakasnitve prišlo zaradi višje sile ali pa zaradi logističnih težav dostavljavca. V zadnjem primeru rešuje uporabnik morebitni spor neposredno z dostavljavcem.

7. Dostava
7.1. Splošno o dostavi
Dostavo opravi dostavna služba, običajno naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Če imajo izdelki različen rok dobave, se v obzir vzame tisti, ki ima najdaljši rok dobave. Na naše kontakte (mail ali telefonska številka) lahko uporabnik pošlje svoje želje za drugačno dostavo. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plača uporabnik dostavljavcu znesek, ki je določen ob naročilu in provizijo pošte po veljavnem ceniku dostavljavca. Če uporabnik v času dostave ni dosegljiv, mu bo dostavljavec pustil sporočilo o prispeli pošiljki, ki jo bo uporabnik lahko prevzel na najbližji pošti.
Če uporabnik ob prejemu pošiljke ugotovi, da je embalaža ali blago poškodovano in je očitno, da je poškodba nastala med transportom oziroma zaradi ravnanja dostavljavca, mora prijaviti reklamacijo dostavljavcu in morebitne spore reševati z dostavljavcem.

7.2. Cenik dostave
Za vse pakete zaračunavamo pavšalno poštnino v višini 6€. Pri naročilu nad 300€ je dostava brezplačna.

8. Reklamacije
Če uporabnik po pošti prejme izdelek, ki je v okvari ali poškodovan ali ima kakšno drugo stvarno napako, ga lahko reklamira. Reklamacijo izvede tako, da o tem čimprej obvesti ponudnika po elektronski pošti na naslov info@pametne-hise.si, po telefonu na številko: 031 3950 232 ali 031 550 818 ali po navadni pošti na naslov:

Go4Panda d.o.o.
Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

Ponudnik pri uveljavljanju stvarnih napak spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

9. Odstop od pogodbe in vračilo blaga
Uporabnik ima pravico odstopiti od pogodbe v roku 14 dni od dneva, ko je prejel naročeno blago. Uporabnik odstopi od pogodbe tako, da ponudniku posreduje izpolnjeni sporočilo po elektronski pošti na naslov info@pametne-hise.si ali po navadni pošti na naslov:

Go4Panda d.o.o.
Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

Vsebina sporočila za vračilo blaga mora vsebovati ime in priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov, številko naročila, številko vašega TRR in banko pri kateri je odprt. V kolikor je le mogoče, vas prosimo, da opišite namen vračila blaga, zapišete nazive artiklov, ki jih želi vrniti ter iz priloženega računa pripišete tudi šifro izdelkov. Uporabnik mora najkasneje v roku 14 dni od dne, ko je podal odstopno izjavo, prejeto blago vrniti ponudniku. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nerabljeno in v originalni embalaži. Vrnjenemu blagu mora biti priložen tudi originalni račun o nakupu v spletni trgovini Pametne-hise.si. Strošek vračila blaga bremeni uporabnika.
Ponudnik opravi vračilo plačil takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh od dneva, ko je prejel odstopno izjavo. Kupnino nakaže na transakcijski račun, ki ga je uporabnik navedel v odstopni izjavi. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri nakupu blaga, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih uporabnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

10. Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.
Za blago za katero je izdana garancija, mora ponudnik ob izročitvi blaga istočasno izročiti tudi garancijski list dajalca garancije. Garancijski rok začne teči z dnevom izstavitve računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

11. Odveza odgovornosti
Ponudnik se trudi, da zagotavlja točnost in ažurnost podatkov objavljenih v spletni trgovini, vendar pa je možno, da se zaloga, cene ali lastnosti izdelkov spremenijo in ponudnik sprememb ne utegne takoj zabeležiti. V tem primeru bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega blaga.
Vse fotografije izdelkov so simbolične. Embalaža na fotografijah se lahko razlikuje od dejanske, vendar pa ponudnik zagotavlja, da lastnosti izdelka ustrezajo objavljenemu opisu izdelka.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

12. Varstvo osebnih podatkov
Z registracijo uporabnik dovoli, da ponudnik, za potrebe spletne trgovine Pametne-hise.si, uporablja naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov stalnega ali začasnega prebivališča in e-poštni naslov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Ponudnik zbira navedene osebne podatke za potrebe spletne trgovine Pametne-hise.si kot so: izpolnitev naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, akcijskih ponudb, reklamnih sporočil in računov. Uporabnik lahko kadarkoli na brezplačen in enostaven način zavrne uporabo njegovega elektronskega naslova za pošiljanje reklamnih sporočil, akcijskih ponudb in drugega informativnega gradiva.

13. Avtorske pravice
Vse slike, logotipi, opisi izdelkov in gradivo objavljeno na spletni strani www.pametne-hise.si, so avtorska dela in so v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah predmet avtorske zaščite. Nepooblaščena uporaba ali posredovanje v druge medije nista dovoljena. Kopiranje, uporaba ali razmnoževanje je možno le s pisnim privoljenjem avtorja oziroma lastnika.

Pametne-hise.si
Go4Panda d.o.o.

Pogoji veljajo od 10.10.2016.